Strijd om leiderschap PAR barst los

Hits: 121

par-logoWILLEMSTAD — De PAR beslist in de komende dagen wie de drie kandidaten zijn die de strijd met elkaar zullen aangaan om de nieuwe politiek leider van de gele partij te worden. Onder de namen die worden genoemd zijn enkele bekende, maar er worden ook enkele verrassende namen genoemd.

Een interne commissie buigt zich op dit moment over de kandidaten die bij de PAR in beeld zijn om de nieuwe politiek leider te worden.
Het gaat hierbij om mensen die zichzelf hebben aangemeld of die door anderen zijn voorgedragen. Deze commissie zal het bestuur in de loop van vandaag op de hoogte stellen van de namen van deze acht kandidaten.
Voor medio volgende week staat er een partijraadbijeenkomst gepland, waarin de commissie van de partijraad hun gevoelens wil weten over de kandidaten die nu op de ‘lijst’ staan.
Aan de hand van onder meer deze gevoelens zal de commissie drie kandidaten aanwijzen, die het uiteindelijk tegen elkaar zullen opnemen om de opvolger van de eind vorig jaar gestopte leider Emily de Jongh-Elhage te worden.
De drie kandidaten zullen tijdens openbare debatten hun kandidatuur presenteren en uiteindelijk zal in een algemene vergadering de nieuwe leider worden gekozen.
De PAR hoopt voor eind juli een nieuwe leider te kunnen presenteren.

Onder de namen die genoemd worden is de meest verrassende die van huidig demissionair PS-premier Daniel Hodge.

Verschillende pogingen van deze krant om contact op te nemen met Hodge hebben tot niets geleid.
Ook binnen de gele partij wil niemand on the record bevestigen dat hij kandidaat is voor het partijleiderschap.
Maar verschillende bronnen melden dat Hodge voorlopig geen uitspraken zal kunnen doen over zijn mogelijke gooi naar het PAR-leiderschap, omdat hij op dit moment nog premier is namens PS.
Hij werd door de op 5 mei vermoorde PS-leider Helmin Wiels gevraagd om leiding te geven aan het zogenoemde takenkabinet. Sinds
vier uur gister middag is hij premier-af.
Hodge is geen vreemde voor de PAR.
Hij is lid van de gele partij en stond in het verleden ook al op de kandidatenlijst.
Dit gebeurde bij de Statenverkiezingen van 2002, toen hij als nummer 9 op de lijst 149 stemmen behaalde.

Eerder al had huidig bestuursvoorzitter en fractievoorzitter in de Staten Zita Jesus-Leito haar kandidatuur voor het partijleiderschap bekendgemaakt.
Zij was in het verleden onder meer gedeputeerde van Algemene en Constitutionele Zaken voor de PAR.
Andere namen die op dit moment genoemd worden zijn de oud-gedeputeerde, Eilandsraadslid van het eilandgebied Curaçao en Statenlid van het land Curaçao Marilyn Alcalá-Wallé, huisarts en partij-activist Eduard Braam en voormalig Eilandsraadslid Stephen Walroud.
Maar naast deze bekendere namen zijn er ook andere, die minder bekend zijn bij het grote publiek, zoals Terrence Busby, een jongere die laatst optrad als ceremoniemeester bij een bijeenkomst van de PAR.
Partijlid Jürgen Arvelo zou zijn kandidatuur inmiddels hebben ingetrokken.

back home

Comments are closed.