Fundashon Marilyn Alcalá-Wallé opent registratielijst voor kinderen zonder school

Hits: 244

Marilyn Alcalá-Wallé FoundationWILLEMSTAD — Kinderen die op eigen kracht geen school kunnen vinden voor het nieuwe schooljaar dreigen tussen wal en schip te vallen.
Dat zegt Fundashon Marilyn Alcalá-Wallé in een persbericht. Voorheen konden ouders aankloppen bij de ‘Commissie Schoolzoekenden’ die dan een schoolplek regelde.
Na de ontmanteling van de Nederlandse Antillen is deze commissie opgedoekt en hierdoor kunnen ouders nergens meer terecht voor hulp.

Fundashon Marilyn Alcalá-Wallé is de afgelopen dagen door verschillende ouders benaderd die met de handen in het haar zitten.
Sommigen hebben kinderen die van onderwijstype moeten veranderen.
Dit betekent ook dat zij op zoek moeten gaan naar een andere school.
Het schooljaar 2012/2013 nadert het einde en toch hebben zij voor het komende schooljaar geen plek kunnen vinden voor hun kind.

De stichting roept ouders op zich bij haar te registreren.
Aan de hand van deze inventarisatie wil de fundashon de overheid op haar zorgplicht wijzen.
Het ministerie van Onderwijs (de overheid) heeft de aanhoudende zorg om in voldoende leerlingenplaatsen op Curaçao te voorzien.
Bovendien had de overheid een commissie in het leven geroepen (Commissie Schoolzoekenden) die bemiddelde als ouders geen plaatsing voor hun kinderen konden krijgen, maar die bestaat niet meer.
Ook voor kinderen die onder de leerplicht vallen bemiddelt de overheid niet meer, wat volgens de stichting in strijd is met de geldende regels op het eiland.

Personen die zich bij Fundashon Marilyn Alcalá-Wallé willen registreren kunnen een e-mail sturen naar ekonsehomayor@gmail.com.

Comments are closed.