Suffisant gebarricadeerd

Hits: 304

Brigade afgesloten van buitenwereld

Willemstad – De brigade van de Koninklijke Marechaussee te Suffisant is compleet gebarricadeerd, dat bevestigt een bron binnen de marechaussee tegenover deze krant.

Dat het gebouw van de kazerne te Suffisant nu compleet aan het zicht wordt onttrokken is ‘om de veiligheid van ‘Pretu’ te kunnen garanderen’. FOTO JEU OLIMPIO

Dat het gebouw van de kazerne te Suffisant nu compleet aan het zicht wordt onttrokken is ‘om de veiligheid van ‘Pretu’ te kunnen garanderen’. FOTO JEU OLIMPIO

‘Pretu’ zit al sinds zijn aankomst op Curaçao in bewaring in het gebouw van de marechaussee, dat ook op het terrein van de kazerne staat.
Dat het gebouw nu compleet aan het zicht wordt onttrokken is volgens de bron om de veiligheid van ‘Pretu’ te kunnen garanderen.
Gisteren is al begonnen met de opbouw van een barricade rond de brigade.
Grote tonnen worden gevuld met zand, zodat voertuigen flink vaart moeten minderen bij aankomst op de kazerne.
Het was al niet mogelijk voor iedereen om het brigadeterrein te betreden, maar nu is deze controle nog eens aangescherpt.
Met zwarte doeken zal de komende dagen het terrein aan het oog worden onttrokken, vanaf de openbare weg is het terrein dan niet te zien.

‘Pretu’ wordt verdacht van de moord op ‘Bolle’ en zit sinds maandag 17 juni in bewaring in het gebouw van de marechaussee.
Ondertussen draait de geruchtenmachine over de arrestatie van ‘Pretu’ en het feit dat hij verdacht wordt van de moord op zijn overbuurman in Koraal Specht, ‘Bolle’, overuren.
Zo werd gisteren het gerucht verspreid dat de verdachte zal worden overgebracht naar Sint Maarten, omdat zijn veiligheid daar beter zou kunnen worden gegarandeerd. Politiewoordvoerder Ricardo Henson van Sint Maarten laat desgevraagd weten niets te weten van een mogelijk transport van een gedetineerde van Curaçao naar zijn eiland.
De bron binnen de marechaussee laat weten dat het ‘onlogisch’ zou zijn aangezien de grote hoeveelheid tijd, moeite en hoeveelheid aan materiaal die is gestoken in het barricaderen van het brigadeterrein.
Eveneens gingen er geruchten dat er dit weekend een inval zou hebben plaatsgevonden bij notariskantoor Hu-A-Ng, vlak daarna kwam het bericht dat loterijbaas Robbie dos Santos zou zijn gearresteerd, reden onbekend.
Politiewoordvoerder Reginald Huggins verwees dit bericht, wat onder andere rondging via de BlackBerry Ping, naar het land der fabelen.

,,Hier is pertinent niets van waar”

, zo liet hij zich eerder over het bericht uit.
De moord op Helmin Wiels op 5 mei was een huurmoord, dat liet Huggins eerder weten via een persconferentie.
De politie zegt een goed beeld van de twee vermoedelijke daders te hebben.
De ene persoon is de 30-jarige ‘Bolle’.
Die is vermoord aangetroffen.
De andere verdachte is nog niet gearresteerd.
Ook liet de politie weten aanwijzingen te hebben over wie de opdrachtgever of opdrachtgevers zouden zijn voor de huurmoord op de PS-voorman.
Tot op heden houdt de politie de lippen stijf op elkaar, gisteren was politiewoordvoerder Huggins niet bereikbaar voor commentaar.

© Knipselkrant Curacao 2010-2014

back home

Comments are closed.