George-Wout belangrijkste kandidaat nieuwe gouverneur

back home

Hits: 445
Lucille George-Wout01112013

Lucille George Wout

WILLEMSTAD — De naam van voormalig Statenvoorzitter namens de PAR, Lucille George-Wout, wordt genoemd als belangrijkste kandidaat om de nieuwe gouverneur van Curaçao te worden.
Haar naam staat op een lijst van ongeveer tien kandidaten die door de coalitiepartijen wordt gehanteerd om te bepalen wie de opvolger van gouverneur Frits Goedgedrag moet worden.

De partijen zijn het over een paar punten uit het profiel van de kandidaat eens, namelijk dat het een vrouw moet zijn, die in is om twee ambtstermijnen van zes jaar uit te zitten.
Eerder deze week zaten de politiek leiders van de coalitie om de tafel om de kandidaten voor de post van gouverneur, die aan de Rijksministerraad zullen worden voorgedragen, te bespreken.
Diverse bronnen melden dat er nog geen volledige consensus bestaat binnen de coalitie over de naam van kandidaat nummer één, maar de verwachting is dat dit niet lang op zich zal laten wachten.
De partijen vinden dat het hele proces om een nieuwe gouverneur te benoemen, te lang heeft geduurd een willen op korte termijn dit traject afsluiten.

Tijdens het bezoek onlangs van de Nederlandse premier Mark Rutte (VVD) heeft deze tegenover journalisten verklaard dat er al namen zijn, maar dat er nog geen beslissing is gevallen

De Amigoe nam vanochtend contact op met George-Wout. Zij ontkende benaderd te zijn. Voordat ze gevraagd kon worden om aan te geven wat zij zou doen, mocht zij benaderd worden, kapte zij de verslaggever af met de stelling:

‘Ik heb al nee gezegd’,

en hing op.

George-Wout, geboren in 1950, was in het verleden lid van de MAN en later de PAR. Zij bekleedde verschillende politieke functies in politiek Willemstad.

  • Zo was zij gedeputeerde voor de MAN,
  • minister van Arbeid en Sociale Zaken (1999 – 2001) en later
  • voorzitter van de Staten (1994 – 1998).

De laatste twee functies beklede zij voor de PAR.

Ze is getrouwd met Herman George, die jarenlang directeur van woningbouwsticht FKP is geweest. Herman George is voorzitter van Reda Sosial, een fonds voor sociale ontwikkeling en economische bedrijvigheid.

Bron: Amigoe

back home

Comments are closed.